Sådan rejser du med din hund eller kat

Hund og kat på græs
Tag trygt på ferie med dit kæledyr

Det er blevet lettere at rejse med hund og kat i Europa. Der er dog stadig en række regler der skal opfyldes:

Fra 3. juli 2011 vil kun en mikrochip betragtes som en gyldig id-mærkning. Hunde og katte der er øretatoveret før dette tidspunkt er kun gyldig som identifikation hvis tatoveringen er tydelig. Vi vil anbefale at få givet dyret en mikrochip. Der skal foreligge et godkendt EU-Selskabsdyrspas som skal følge dyret. Passet udstedes af dyrlægen. Dyret skal rabiesvaccineres mindst 3 uger før afrejsen og det skal fremgå af passet hvor lang tid vaccinationen er gyldig.

Hunde fra Danmark, som tages med til følgende lande: Norge, Irland, Malta, Storbritannien og Nordirland (UK) og Finland, skal leve op til følgende krav: Hunden skal behandles mod rævens dværgbændelorm mindst 24 timer før og højst 120 timer før den planlagte indførsel til det pågældende land. Katte er undtaget dette krav. Behandlingen skal være foretaget af dyrlægen, som skal attestere dette i passet.

Yderligere information på:

www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Hunde_katte_fritter/Sider/Id-maerkning_rabiesvaccination_og_pas.aspx

www.foedevarestyrelsen.dk/Dyr/Rejse_med_kaeledyr/Sider/Rejse_med_kaeledyr.aspx .

Skal hunden uden for Europa kan der gælde andre regler. Se fødevarestyrelsen hjemmeside eller
kontakt dyrlægen.

Vi vil anbefale at du får givet hunden en ormekur efter rejse uden for Danmark. Dette skyldes forekomst af
rævens bændelorm, samt hjerteorm uden for Danmark.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.